Resa med rullstol

En blogg som förhoppningsvis inspirerar andra funktionshindrade till att ge sig ut på resor runt om i världen. Vi riktar oss främst till personer i manuell rullstol då det är så frugan tar sig fram här i världen (maken är gående). Tanken med bloggen är att vi vill dela med oss av våra erfarenheter när det gäller resande och att ge tips och råd kring de platser vi besöker. Välkommen in till vår blogg!

Darling harbour och icecream heaven

Publicerad 2015-12-30 13:13:25 i Oceanien,

Sydney har återigen bjudit på sitt bästa väder idag så vi har undersökt lite mer av staden. Vi har bl.a. besökt Darling Harbour där det finns ett överflöd av barer, shopping och restauranger. Och frugan hittade sushi för rena vrakpriset - 3,20 (ca 21 kr) för en rulle á 6 bitar. Svårt nöjd!
Nu är även nyårsfirandet spikat tack vare hotellets manager Jared som via en kontakt har fixat biljetter till en av pirarna närmast Harbour Bridge. Normalt ligger dessa biljetter på 500 AUD/biljett, men vi fick köpa dessa för 50 AUD/biljett för att han kände en person som behövde bli av med sina biljetter vilket vi tog då det kändes seriöst trots det låga priset. Alternativet var att åka båt för 450 AUD/person vilket motsvarar ca 3000 kr/person och då ingick varken mat eller dryck i priset vilket vi tyckte inte var värt det. Istället kommer vi alltså att vara på piren med en massa trevliga människor och vi kommer fixa picknickmat som vi kommer ha med oss med lite god dryck till. Magkänslan säger oss att det kommer att bli en höjdare!

Lite sega efter en lång dag i solen åt vi middag på hotellets restaurang vilket tyvärr inte var särskilt bra alls. Men efteråt så pratade vi med Jared och han fixade så fick vi en gratis drink i baren som kompensation och dessutom fick vi tips om en glassbar som heter Messina som ligger ca 300 m från hotellet.
Enligt Jared, och vi tror honom, så är denna glassbar rankad etta i Sydney och som en av de bästa i hela Australien - när vi kom dit förstod vi varför. Det var hur mycket folk som helst utanför, kön ringlade långt ut på trottoaren, och glassen smakade mer än utsökt. Enligt frugan så var detta glasshimmelriket. Superlativen räcker inte till - hit ska vi bara tillbaka!

Imorgon blir det nyårsfirande för hela slanten som sagt, vi hörs då!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela