Resa med rullstol

En blogg som förhoppningsvis inspirerar andra funktionshindrade till att ge sig ut på resor runt om i världen. Vi riktar oss främst till personer i manuell rullstol då det är så frugan tar sig fram här i världen (maken är gående). Tanken med bloggen är att vi vill dela med oss av våra erfarenheter när det gäller resande och att ge tips och råd kring de platser vi besöker. Välkommen in till vår blogg!

Universal Studios Hollywood

Publicerad 2015-06-30 21:34:33 i Nordamerika, Roadtrip,

Hela gårdagen ägnades åt att besöka Universal Studios. Det måste ha varit den varmaste dagen sen vi kom, säkert runt 35 grader, så fläktarna som var uppställda runt om på området besöktes flitigt liksom stationerna där vi kunde fylla på våra vattenflaskor.
Vad kan man då säga om Universal?
Det finns tre stycken shower som spelas flera gånger per dag: En show som baseras på filmen Waterworld, en djurshow med en massa djur såsom hundar, katter, fåglar och vildsvin samt en tredje show där man visar hur det går till när de ska spela in specialeffekter.
Av de attraktionerna som fanns så fastnade vi mest för Minions- och Transformers-simulatorerna där hela åkturen sker i 3D format vilket gör upplevelsen cool som tusan. Maken gillade även Jurassic Park-attraktionen som påminner om Flumride på Liseberg (tips: Ha inte på er vita kläder som vi hade... Från den gick ingen torrskodd kan vi säga.)
Utöver detta finns det en The Mummy, En Simpsons och en Shrek-attraktion plus en Studio-tour som tar en runt bakom kulisserna i parken med spårvagn. Man får bl.a. se vart dom spelar in filmer och dessutom får man åka in i två st 360 graders 3D simulatorer med King Kong och Fast and the Furious. Spårvagnen är handikappanpassad, så om du inte kan hoppa över till ett vanligt säte från rullstolen spänner de fast rullstolen med spännband.
Den totala upplevelsen av parken får godkänt. Vi hade förväntat oss något fler attraktioner eftersom det kostar en rejäl slant att gå in, men å andra sidan så hade vi nog inte hunnit med fler p.g.a. de långa väntetiderna för varje attraktion så vårt bästa tips är: Var där tidigt om du vill hinna med allt. Som rullstolsburen får du endast företräde till attraktionerna om köerna inte är för långa. Är köerna långa så får du en lapp med en tidpunkt då du kan komma tillbaka för att bli insläppt till attraktionen, så du slipper köa men du får inte åka direkt vilket vi tyckte kändes helt okej. Är du ett Harry Potter-fan så kan vi tipsa om att de öppnar en Harry Potter-värld i parken under våren 2016.

Idag blir det en tripp till Malibu beach och att försöka fixa det där parkeringstillståndet (vi skippade det igår). Imorgon lämnar vi Los Angeles för denna gång och drar vidare mot San Diego. Den första veckan har verkligen gått i raketfart!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela