Resa med rullstol

En blogg som förhoppningsvis inspirerar andra funktionshindrade till att ge sig ut på resor runt om i världen. Vi riktar oss främst till personer i manuell rullstol då det är så frugan tar sig fram här i världen (maken är gående). Tanken med bloggen är att vi vill dela med oss av våra erfarenheter när det gäller resande och att ge tips och råd kring de platser vi besöker. Välkommen in till vår blogg!

Hemma igen

Publicerad 2015-07-30 08:35:00 i Nordamerika, Roadtrip,

Då var man hemma i Sverige igen efter denna fantastiska resa med många intryck och minnen för livet. Sista dagen i New York ägnades åt lite sista-minuten-shopping. Frugan köpte hårprodukter från Redken och givetvis hann vi med Macy's en sista gång där frugan hittade en ryggsäck och maken en långärmad tröja. Mer vågade vi inte inhandla av rädsla för övervikt på väskorna.

Efter en god lunch på Haru Sushi vid Times Square hämtade vi våra väskor på hotellet och tog tunnelbanan från Penn Station till Jamaica Station där vi enkelt och smidigt bytte till Airtrain resterande bit ut till JFK-flygplatsen. Vid tunnelbanan stod det folk som försökte komma över turisters metrocard. Enligt deras utsago behövdes metrocarden nämligen inte längre "de är inte giltiga att åka med på Airtrain." Som tur var så anade frugan ugglor i mossen vilket gjorde att vi inte gav ifrån oss våra. Det visade sig vara ett klokt beslut för det fungerar visst att åka med Metrocard på Airtrain! Vi hade i början av vistelsen i New York laddat tunnelbanekortet med 20 dollar och vid tiden för avfärd hade vi åkt för 11,50 av dessa så nu behövde vi bara ladda kortet med 1,50 dollar för att kunna betala de 10 dollarna (5 dollar/person) det kostade att åka Airtrain.

På flygplatsen var det ett lite nervöst inför invägningen av väskorna men vågen stannade på 21,4 kg för frugans väska och 22 kg för makens. Frugan vart riktigt nöjd när makens bagage visade sig väga mer än hennes! Särskilt eftersom maken tidigare under dagen fått folk att tro att allt bagage förutom hans handbagage tillhörde frugan... Karma is a bitch! ;) Men det kändes ändå lite surt att vi varit så försiktiga med tanke på att maken hade hittat minst två långärmade tröjor till han egentligen ville ha men inte vågade köpa - får bli till nästa gång helt enkelt!
Resan hem gick smärtfritt. Bytet av flyg i Paris flöt på perfekt. Assistansen var på plats när vi landade och vi blev på ett trevligt och professionellt sätt förda till gaten där vi fick vänta på planet tillbaka till Stockholm. P.g.a. den relativt korta tiden vi hade mellan bytet så fick frugan inte sin rullstol vid gaten i Paris utan fick klara sig på en lånerullstol, men vi var väldigt noga med att kolla att rullstolen var med på flyget till Stockholm vilket den var.

Vi blev varmt välkomna på Arlanda av en av makens kompisar vilket var en trevlig överraskning. Mindre trevligt var det att lämna ett soligt och varmt New York för att komma hem till kyla och regn... Men nu är vi hemma och ska göra det bästa av de dagar som är kvar av makens semester.

Mer om vår resa kommer, så häng kvar!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela