Resa med rullstol

En blogg som förhoppningsvis inspirerar andra funktionshindrade till att ge sig ut på resor runt om i världen. Vi riktar oss främst till personer i manuell rullstol då det är så frugan tar sig fram här i världen (maken är gående). Tanken med bloggen är att vi vill dela med oss av våra erfarenheter när det gäller resande och att ge tips och råd kring de platser vi besöker. Välkommen in till vår blogg!

22 kr för en taxiresa

Publicerad 2016-01-09 00:00:00 i Asien,

Kan ju konstatera att det faktiskt finns seriösa taxichaufförer i Kuala Lumpur. Första resan vi gjorde från KL Central till hotellet kostade 52 ML vilket vi förstod ganska omgående var betydligt mer än vad det skulle varit om man varit seriös. Resa två kostade 20 ML. När vi kom från SIngapore igår kväll så betalade vi 40, men då var det efter midnatt så då var det dubbel taxa. Fine tänkte vi. Tills nu.

Nu på morgonen när vi åkte till centralen från hotellet betalade vi endast 11 ML. Med andra ord ca 23 kr för samma resa... Taxichauffören var världens gulligaste man. Igår frågade vi taxichauffören som körde oss för 40 ML vad det kostar att åka från hotellet till flygplatsen - han sa 150 ML. Han som körde oss imorse hade tagit 80 ML för samma resa... Så för er som ska åka till Kuala Lumpur, ta inte tåget men se upp för vilken taxi ni anlitar och ta alltid en taxiresa enligt taxameterpris, det är billigast.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela