Resa med rullstol

En blogg som förhoppningsvis inspirerar andra funktionshindrade till att ge sig ut på resor runt om i världen. Vi riktar oss främst till personer i manuell rullstol då det är så frugan tar sig fram här i världen (maken är gående). Tanken med bloggen är att vi vill dela med oss av våra erfarenheter när det gäller resande och att ge tips och råd kring de platser vi besöker. Välkommen in till vår blogg!

Vi har hittat "hem" igen!

Publicerad 2016-02-24 17:22:00 i Asien,

Med hem menar vi givetvis att vi återigen befinner oss på The Waters i Khao Lak!

Jajjemän, ni läste rätt - vi har flyttat tillbaka till vårt kära favorithotell igen. Vid middagen igår pratade vi med J och L om hur mycket vi saknade hotellet varpå följande konversation äger rum...

J: Jamen, jag kollade precis med receptionen och det finns rum lediga men jag ville inte säga något till er eftersom ni hittat ett annat hotell.
Frugan: Men va?! Hur är det möjligt? Vi kollade ju det med både hotellet själva via deras hemsida och via hotels.com och båda sidorna visade fullbokat?!
J: Thailand är speciellt. Ibland måste man nämligen ringa hotellet och kolla med dem också för det är inte alltid den informationen som finns på nätet överensstämmer med verkligheten.
Frugan: Skit också...

*En liten stund går, maten kommer in och frugan som funderat fram och tillbaka en stund tittar på maken med ett leende på läpparna*

Frugan: Älskling...?*ler med hela ansiktet*
Maken: Mmm... Vad har du nu hittat på? (Maken känner sin fru väl vid det här laget och vet att den där speciella minen hon har på sina läppar betyder att hon kommit på något)
Frugan: Vi har ju ett boende på samma hotellkedja som The Waters nu... Tror du inte att vi kan byta hotell rakt av om vi frågar snällt och säger som det är dvs att The Waters fungerar mycket bättre med rullstol?
J: Jo, kolla det! Thailändare är väldigt tillmötesgående! Ni kan ju inte få annat än ett nej och då har ni ändå försökt.
Maken: Vi gör't!

Sagt och gjort, vi kollade och ja, det gick ju! Efter lite trixande med The Sands manager sitter vi nu här och har det hur bra som helst! Hotellen hade (till sist) inga större problem med det eftersom vi sa att vi var beredda att betala för det rum vi hade på The Sands, vilket var det dyrare av hotellrummen, under förutsättning att vi slapp betala extra för rummet på The Waters, vilket vi slapp! Jippi!! Vi fick ett nytt poolaccess-rum med terrassen mot samma pool som vårat gamla rum ligger vid fast i längan mitt emot, vilket vi tyckte är toppen! Vi är såååå glada att det gick att ordna och kan nu äntligen känna oss nöjda med vårt hotellval igen.

För att fira vår incheckning bjöd vi in J och L på lite öl och terrasshäng. När de kom hade de hade med sig lite "tjejdricka" dvs rosa bubbel som smakade hallon och persika till tjejerna som inte är så förtjusta i öl - det var jättegott! Vi satt och snackade en bra stund och bl.a. fick se bilder på deras nyinköpta enplanshus. Så fint! Ett tag hade vi också sällskap av två nyfikna fåglar som likt oss tyckte att det var skönt att svalka sig med ett dopp i poolen.
När det närmade sig middagsdags tackade J och L för sig och vi gjorde oss i ordning för en middag på stranden. Dock började det regna när vi gick mot stranden vilket gjorde att vi vände om och gick till ett japanskt ställe i närheten av hotellet som fått bra recensioner. Det skulle vi inte ha gjort... Vi gick därifrån 1100 baht fattigare, men i princip lika hungriga som när vi kom. Portionerna var verkligen minismå(och tokdyra!) så vi gick därifrån direkt till hotellrestaurangen... Väl där beställde frugan in en förrätt (bruschetta) och maken som var hungrigare än så slog på stort och beställde in en varmrätt (confiterad anka).

Resten av kvällen har frugan ägnat åt plugg medan maken skrivit hotell- och restaurangreciensioner på tripadvisor och kollat på diverse youtube-klipp.

God natt från två, före detta vilsna, globetrotters som äntligen hittat "a home away from home"

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela