Resa med rullstol

En blogg som förhoppningsvis inspirerar andra funktionshindrade till att ge sig ut på resor runt om i världen. Vi riktar oss främst till personer i manuell rullstol då det är så frugan tar sig fram här i världen (maken är gående). Tanken med bloggen är att vi vill dela med oss av våra erfarenheter när det gäller resande och att ge tips och råd kring de platser vi besöker. Välkommen in till vår blogg!

Ny garderob inhandlad. Typ.

Publicerad 2016-07-02 19:02:11 i Asien,

Ännu en härlig och solig dag i Khao Lak går nu mot sitt slut och vi är sedan igår eftermiddag äntligen på fötterna igen båda två. Vårt tillfrisknande firades med att ta en varsin 90-minuters oljemassage direkt följt av en 60-minuters ansiktsbehandling för frugan och 60 minuters fotmassage för maken. Vi somnade ovaggade efter detta kan meddelas, därav uteblivet blogginlägg igår.

Dagen började som vanligt med poolhäng för oss. Tyvärr så har vi numera inte "vår" pool för oss själva längre. Det har nämligen flyttat in fem stycken barnfamiljer i samma huslänga som oss. Det intressanta är att det står på hotellets egna hemsida att hotellet är "adult-friendly" och inte lämpar sig för barnfamiljer, men det verkar man inte hålla sig till, så nu är det slut på lugn och ro för oss med andra ord...

Väderguden har dock varit på vår sida så vi har njutit av vädret till fullo (behöver kanske inte nämna att vi spelat Yatzy också... Frugan är efter 14 (!) raka matcher fortfarande obesegrad till makens stora förtret... Det står hela 16-1 till frugan nu...) innan vi styrde kosan mot ett ställe som heter Joe's Kitchen för middag. Vi beställde båda in en varsin stek men trots att den var stekt medium som vi ville ha den var den seg som tusan. Frugan lämnade mer än halva sin köttbit... Hua. Vi fick dessutom ingen kompensation trots att vi sa till. Det enda vi fick var en halvdålig förklaring av servitrisen om att Thailändare gillade segt kött... Yeah right!

Hursomhelst, efter den middagen bar det av till Khao Lak town för att leta upp en skräddare. Vi hade läst via Google och Tripadvisor om två stycken som vi ville kolla upp. Efter att ha besökt den förste som vi tyckte verkade bra och väldigt seriös, om än lite dyr, så gick vi till nästa för att jämföra priser. Killen på det nya stället hade dels en liten annan attityd och bjöd på sig själv plus att han hade lite flera färger att välja mellan på tygerna så det slutade med att vi handlade hos honom istället för den första killen. Vi har nu beställt en svart kostym med 3 skjortor till maken och 6 stycken nya byxor till frugan. Ska bli intressant att packa det sen... På måndag väntar första utprovningen. Håll tummarna för bra resultat! Sist vi skräddarsydde något gick det ju sisådär...

Maken tänkte ägna resten av kvällen/natten åt fotboll medan frugan roar sig med serietittande. Morgondagen bjuder bl.a. på en varsin 90-minuters oljemassage på hotellets spa. Behöver vi ens säga att det är galet skönt?!

Hejsålänge!

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela