Resa med rullstol

En blogg som förhoppningsvis inspirerar andra funktionshindrade till att ge sig ut på resor runt om i världen. Vi riktar oss främst till personer i manuell rullstol då det är så frugan tar sig fram här i världen (maken är gående). Tanken med bloggen är att vi vill dela med oss av våra erfarenheter när det gäller resande och att ge tips och råd kring de platser vi besöker. Välkommen in till vår blogg!

Vältime:ade restaurangbesök

Publicerad 2016-06-23 18:12:24 i Asien,

Vår första heldag i Khao Lak har mestadels ägnats åt poolen och Yatzy. Vi hade en kanonfin förmiddag med strålande sol och 30 grader så vi passade på att bada och sitta vid poolkanten, läsa bok och spela yatzy.
Låt oss säga som så att maken är väldigt revanschsugen just nu... Så säger vi inte för mycket! ;)
Framåt sena eftermiddagen började hungern göra sig påmind och mörka moln torna upp i horisonten så vi kilade till en Thai-restaurang som ligger precis vid hotellet och åt en sen lunch. Och tur var väl det för vi hann knappt sätta oss till bords förrän regnet öste ner...
Lagom tills vi hade ätit klart så var det bara några droppar kvar av regnet så vi tog en liten upptäcktsfärd och hittade några affärer som faktiskt var öppna. Maken passade på att pruta ner priset på en bandana så han kan skydda huvudet från solen.

Väl tillbaka på hotellet så passade maken på att vila en stund eftersom vattenintaget under dagen varit lite för dåligt. Efter någon timmas vila och några rejäla klunkar vatten senare så var det dags att äta middag. Valet föll denna gång på den Italienska restaurangen La Piazzas uteservering. Frugans räkpasta smakade utsökt och makens pizza likaså. Litet kul inslag till middagen var duon som stod och spelade och sjöng inför en nästintill folktom restaurang. Det lät för det mesta helt okej, men killens pianospel hade en del förbättringspotential… Hursomhelst så sjöng och spelade dom en hel del gamla godingar så vi satt kvar en stund och sjöng med till musiken. Vi gav dom dricks när vi gick vilket förmodligen gjorde deras kväll för dom kom av sig i sången och tackade oss så jättemycket.

Mätta och belåtna gick vi tillbaka till hotellet och vi hann knappt komma innanför dörren så regnet återigen öste ner. Snacka om timing gånger två!

Morgondagen är oplanerad även den. Det enda som säkert står på agendan är att maken ska ha revansch i Yatzy (tror han ja!).

Slut för idag. Tack för idag.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela