Resa med rullstol

En blogg som förhoppningsvis inspirerar andra funktionshindrade till att ge sig ut på resor runt om i världen. Vi riktar oss främst till personer i manuell rullstol då det är så frugan tar sig fram här i världen (maken är gående). Tanken med bloggen är att vi vill dela med oss av våra erfarenheter när det gäller resande och att ge tips och råd kring de platser vi besöker. Välkommen in till vår blogg!

Nyårsafton på Cypern

Publicerad 2017-01-01 01:00:00 i Europa,

Gott nytt år kära läsare från oss som befinner oss på Cypern! Vi anlände hit för några timmar sedan efter en smidig flygresa från Arlanda via Aten.

Vi passade på att äta en liten bit mat på flygplatsen i Aten innan boarding mot Larnaca. På ett café hittade vi en grekisk sallad som var gudomligt god. Kan varmt rekommendera denna om ni någon gång skulle mellanlanda i Aten. Killen som jobbade i assistansen verkade dock inte helt nöjd över att behöva jobba på nyårsafton… Har man egen rullstol så får man klara sig själv kan tilläggas, så tänk på det.

Efter en ganska snabb flygresa till Larnaca så landade vi vid halv nio-tiden på kvällen. Maten ombord var faktiskt riktigt god! Ovanligt för att vara flygplansmat… Tyvärr var sätena små som sjutton så maken satt som ett skruvstäd, vilket inte var allt för populärt… Assistanspersonalen var på plats när vi landade och de var mycket trevligare här än i Aten. De vart minst sagt lite förvånade när vi berättade att vi skulle stanna här i en vecka. Det är väl inte så vanligt med turister så här års på Cypern…

I ankomsthallen så möttes vi av en representant från Hertz upp som vi hade bokat hyrbil genom. Efter lite formell pappersexercis var ifylld och besiktning av bilen gjord så var det dags för makens premiär för att köra i vänstertrafik. Och det började fint… Efter ca 50(!) m körde maken fel, in på avspärrat område, med blinkande blåljus efter. Tack och lov hann vi inte komma så långt innan vi upptäckte vårt misstag så poliserna som skulle in på flygplatsområdet körde bara förbi eftersom de såg att vi höll på att vända. *puh*

De sex milen från Larnaca till Nicosia gick sedan smärtfritt. Trots GPS var vårt hotell lite svårt att hitta p.g.a. ombyggnationer som pågår mitt i stan så vi fick parkera ca 200 meter från hotellet och gå den sista biten (efter att ha cirkulerat i området femtioelva gånger…).

Hotellet ligger som sagt mitt i smeten i huvudstaden och omgärdas av skumma gränder där vi såg folk som rökte både det ena och det andra när vi gick med vårt bagage… Kändes sååådäääär tryggt…

Vårt rum är väldigt litet, kalt och inte så hemtrevligt men fungerar ändå helt ok. Hotellet i övrigt är småmysigt med en skön lobby med sköna soffgrupper och en liten bar där vi tog oss en välförtjänt drink vid ankomst (hotellet bjöd - tackar!).

Tolvslaget firades in på en, i princip, folktom gågata i närheten av hotellet med en traditionell nyårspuss.

VÄLKOMMEN 2017 – vi ser fram emot vad du har att erbjuda oss!

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela